zaterdag 6 februari 2010

Bouwinnovatie 2010

Vanmorgen vroeg vertrokken, en in de late namiddag thuisgekomen. Met een rugzak nieuwe informatie, referentieadressen en ideëen...
Waar we vooral naar op zoek waren was info over dakpannen, verwarming en ventilatie.

Dakpannen: Koramic en Monier waren de grootste die we tegenkwamen. Blauw gesmoorde dakpannen, misschien met een lichte laklaag om het vuil tegen te gaan. Dat genre zal het worden. We hebben een hele lijst met referentieadressen gekregen, we weten dus wat doen als we nog eens een zondagnamiddag vrij hebben. Mischien ook eens kijken als het geregend heeft en als de zon schijnt. De zon..., ja das een goei!
Verwarming: We hebben bij Smolders een uitgebreide uitleg gekregen (dank u Bert). En blijkt dat we toch wel een heel deel zelf kunnen doen (en uitsparen!). Ook een fijn idee is om wandverwarming in de douchemuren (=inloopdouche) te plaatsen. Dat spaart heel wat ruimte!
Ventilatie: Wat al vast lag is dat we Type D kiezen. Ook bij Smolders uitleg gekregen. Kunnen we zelf leggen (=weer uitsparen!).

Bij de stand van Nelissen werd de keuze van onze baksteen nogmaals bevestigd. Wel jammer dat deze niet in aanmerking kwam voor beurskorting. Voor de nieuwsgierigen: Kesseltse Klampsteen Baekel.

Met dank aan papa Ghislain voor de escorte :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten